Плес и коло варваринских матураната за крај средњошколског школовања (ФОТО и ВИДЕО)

У пешачкој зони у центру Варварина, тачно у подне, организован је традиционални “Плес матураната” који се организује већ седам година заредом. Организатор ове манифестације је, као и ранијих година, Канцеларија за младе, уз подршку Општине Варварин, а ученике завршних разреда Средње школе Варварин и окупљене грађане поздравио је председник општине Варварин Војкан Павић.

“Већ од данас крећете новим, другачијим и донекле непознатим путевима. На тим животним стазама од вас се очекују одговорни и смислени поступци. Постали сте одрасли, зрели људи, свесни важности сопствене одговорности”, поручио је председник Павић и пожелео варваринским матурантима да своје снове претворе у стварност како би њихови родитељи, професори, али и сви остали били поносни на њих.

“Не одустајте чак ни онда када сте савладани умором, напор мора уродити плодом. Преточите га у велика дела, дела која се памте. У вама лежи наша будућност јер нико сем вас није носилац напретка, а ми ћемо остати ваша подршка и ослонац”, нагласио је он пожелевши им све најбоље у даљем школовању.

“Нека овај матурски плес остане наша традиција како бисте и ви сутрадан поносно стајали на месту ваших родитеља”, истакао је председник општине Војкан Павић.

“Плес матураната”, поред бројних родитеља и пријатеља, пратили су и заменица председника Општине Виолета Чолаковић, председник Скупштине општине Драгољуб Станојевић, начелница Општинске управе Гордана Петровић, помоћник председника Општине Саша Срећковић, као и директорка Средње школе Варварин Весна Чабрић, док су матуранти варваринске Средње школе одиграли квадрил уз Штраусову композицију “Слепи миш”, а после тога су заиграли и Ужичко коло.

 

По завршетку плеса у пешачкој зони, ученици завршних разреда Средње школе Варварин прославили су крај средњошколског школовања уз трубаче испред зграде у којој су, у ђачким клупама, провели последње четири године.

 

Објава коју дели Temnic Info (@temnic.info) дана

0 0 гласова
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре

1365

COVID-19 - ОПШТИНА ВАРВАРИН

0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x