Почела примена унапређеног система за мерење просечне брзине

Припадници Управе саобраћајне полиције Министарства унутрашњих послова од петка, 29.јула, почели су са применом унапређеног система за мерење просечне брзине који ће, поред прекршаја, детектовати и коришћење мобилног телефона приликом управљања возилом и невезивање сигурносног појаса.

Како је објаснио помоћник начелника Управе саобраћајне полиције Златко Беленцан, овај систем ће допринети прописном и безбедном учествовању у саобраћају, смањењу броја саобраћајних незгода и ублажавању последица саобраћајних незгода.

Беленцан је рекао да ће се процесуирање страних возача вршити по начелу хитности, док ће се домаћи возачи процесуирати у складу са важећим законом.

“Процесуирање ће ићи у два смера – за стране возаче вршиће се процесуирање по начелу хитности, што значи да ће они бити довођени код надлежних судија за прекршаје. Домаћи возачи ће се процесуирати у складу са важећим законом, што значи да ће се на кућну адресу власника возила достављати да се изјасни ко је управљао возилом на одређеној деоници пута”, објаснио је помоћник начелника Управе саобраћајне полиције Златко Беленцан, додавши да овај систем тренутно покрива 50 локација широм Србије.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x