Потписан споразум о реализацији пројекта “Развој система одвојеног прикупљања отпада за рециклажу”

У Градској управи Крушевац данас је потписан Споразум о реализацији пројекта “Развој система одвојеног прикупљања отпада за рециклажу” између Немачке развојне агенције и Града Крушевца, општина Варварин, Александровац и Брус.

У име општине Варварин Споразум о пословној и техничкој сарадњи са ГИЗ-ом потписао је председник општине Војкан Павић, док је потписивању присуствовао и директор ЈКП “Варварин” Дејан Ракић. Овим уговором ГИЗ ће подржати општину Варварин путем набавки канти за комунални отпад (700 комада), контејнера за папир и картон (50 комада), контејнера за ПЕТ амбалажу (40 комада), као и набавку возила за прикупљање секундарних сировина.

Организацију ГИЗ је представљала Амира Омановић, заменик менаџера секторског фонда “Отворени регионални фонд за Југоисточну Европу – Модернизација општинских услуга”, која је током свог обраћања говорила о дугогодишњој сарадњи и партнерству са локалним самоуправама Расинског управног округа, као и подршци ГИЗ-а њиховом настојању да унапреде област комуналног уређења.

Ова иницијатива ће се даље користити као пример добре праксе и бизнис модел за остале регионе у Србији и друге земље југоисточне Европе, како се кроз модернизацију комуналних услуга доприноси одрживом развоју и смањењу стопе незапослености.

Пројекат се финансира средствима Немачког савезног министарства за економску сарадњу и развој, а овај споразум ће бити реализован до 15.новембра 2017.године.

0 0 гласова
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре

1368

COVID-19 - ОПШТИНА ВАРВАРИН

0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x