Почела традиционална манифестација “Трстеник на Морави”

Програм овогодишње већ традиционалне културно – забавне и спортске манифестације “Трстеник на Морави” почео је изложбом документарне фотографије под називом “Трстеник на Морави 2005 -2022” на бедему шеталишта. Програм се наставља на платоу испред општине Трстеник где ће се одржати еко колонија за децу под називом “Шта умем и шта знам” ауторке Радмиле Недељковић. Деца ће видети и представу “Земља дембелија”, док ће се на градској плажи одржати ликовна колонија.

У среду 10. августа биће свечано отварање ове манифестације, затим додела награде “Најморавац” и концерт Јелена и Џубо, после чега ће уследити ватромет. Спортско надметање “Водена ноћ“ одржаће се 11 августа на градском базену, а затим ће група “Луна” одржати свој концерт. На градској плажи биће промотивна вожња чамцима Моравом.

У петак, 12. августа, на платоу испред општине Трстеник карате вештине демонстрираће чланови Карате клуба “Прва петолетка”, а после тога следе дечије игре и анимације.

У суботу, 13 августа, на градској плажи одржаће се музички програм уз оркестар “Моравци”, а наступиће и локални извођачи. Одржаће се и такмичење у кувању рибље чорбе, а затим следи Моравска регата, односно дефиле учесника од Врњачке Бање до Трстеника низ Западну Мораву. Најзанимљивији део програма ове манифестације је свакако трка чамаца с мотком, после ње и пливачки маратон. За то време на платоу испред општине Трстеник на програму је трка беба или популарно “Беби маратон”, после чега ће уследити караоке такмичење.

У недељу, 14. августа, последњег дана одржавања „Трстеник на Морави“ на градској плажи ће се такмичити пионири у пецању, а затим следи Моравска регата, дефиле од Трстеника до Почековине. Свечано затварање ове традиционалне манифестације обавиће се на Омладинском тргу, где ће се доделити захвалнице и дипломе уз концерт групе “Локомотион”.

Организатор манифестације “Трстеник на Морави” и ове године је Туристичка организација Трстеника, покровитељ је општина Трстеник уз подршку већег броја спонзора.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x