Почиње сезона лова на ситну дивљач

Око 600 чланова Ловачког удружења “Јухор” из Варварина, организованих у 19 ловних јединица, у недељу креће у лов на зеца, фазана и дивљу свињу. Прва три ловна дана ловиће се зец и фазански петао, док ће се свих пет ловних дана ићи у лов на фазана, а упоредо се иде и у лов на дивље свиње, каже у изјави за Темнић.Инфо ловочувар Никола Стевановић.

ЛУ “Јухор” највећи извор прихода има од годишњих чланарина које износе 8.500 динара за чланове, за почасне чланове та цифра износи 4.500 динара, док део новца пристиже и из Министарства пољопривреде на име развоја и одржавања ловишта.

Стевановић истиче да је у ловиште ове године убачено 2.000 фазана и додаје да су се трудили да набаве и зечеве, али на жалост њих на тржишту нигде нема. Такође, организован је био и комерцијални лов на фазана који је трајао три дана, као и дводневни лов на срндаћа.

Из ЛУ “Јухор” подсећају и упозоравају ловце на неопходност предузимања свих мера безбедности у току лова. Сви ловци треба да се придржавају кодекса ловаца Србије, у обазези су да на себи имају маркер прслуке, док је вођење деце и других лица у лов изричито забрањено.

0 0 гласова
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x