Почињу традиционални “Сусрети села општине Варварин”, у суботу концерт у Орашју

Орашје ће у суботу 25. фебруара, са почетком од 20:00 часова, бити домаћин свечаног отварања традиционалне манифестације “Сусрети села општине Варварин”. У суботу ће у Дому културе у Орашју, поред КУД-а “Вук Караџић”, као гост наступити и КУД “Коло” из Обрежа, а у овогодишњим Сусретима села, поред Обрежа и Орашја, учествују и Месне заједнице Бачина, Село Варварин и Бошњане, као и КУД-ови “Дејан Милетић”, “Јован Курсула” и “Бошко Југовић”.

Организатори једне од најдуготрајнијих манифестација поручују да је заједнички задатак да се обезбеди трајност “Сусрета села”, јер ће на тај начин обичаји и традиција темнићког краја бити сачувани од заборава. Мало је манифестација које окупљају оволики број учесника и у којој учесници улажу пуно труда да се кроз приказ обичаја, песама и народних игара очува културна баштина и нематеријално наслеђе једног народа.

Кроз “Сусрете села” постоји још један битан циљ, а то је дружење и упознавање младих људи и квалитетно каналисање енергије деце и младих који живе на селу.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x