“Жупско вече у Чарапанији”: Промовисана књига “Жупљани за незаборав”

Након шест томова под заједничким називом “Успешни Крушевљани”, у којима је побројано 300 најзначајнијих и најуспешнијих Чарапана, новинар и књижевник Живомир Миленковић Жића представио је у Белој сали Културног центра Крушевац књигу “Жупљани за незаборав”.

“Књига “Жупљани за незаборав” садржи 50 портрета, педесет истакнутих личности Жупе и то од једног Милана Шљивића, који је био не само председник општине Александровац једно 20-ак година, него је био архитекта препорода Жупе – од развоја привреде, друштвеног препорода Жупе, комуналне инфраструктуре, све до Миодрага Мије Чолића, јединог академика редовног члана САНУ, који је родом из Ботурића, а који је био професор на Војномедицинској академији, директор Института ВМА и први декан Медицинског факултета ВМА”, каже Живомир Миленковић Жића, аутор књиге.

“Определио сам се за Жупу, јер сам радећи одређене интервјуе, часописе, упознао  један број људи који су квалитетни и успешни у свим областима друштвеног живота – у привреди, култури, науци, спорту, просвети итд. Жупљани свуда где се нађу морају да буду први и најбољи и управо сам се у својој књизи бавио њима”, наводи аутор.

Књига је настала на иницијативу и уз логистичку помоћ професора доктора Драгана Поповића, некадашњег декана Факултета за спорт и физичко васпитање приштинског универзитета, родом из Лаћиследа.

У програму су учествовали рецензенти књиге и пријатељи, а за музички тренутак задужено је било Културно – уметничко друштво “Грозд” из Александровца

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x