Подизање квалитета живота у ромским насељима у Крушевцу

Mинистарка државне управе и локалне самоуправе у Влади Републике Србије Марија Обрадовић посетила је данас, након одржавања Посебне седнице Владе у Крушевцу, Ромски културни центар у насељу “Марко Орловић” у Крушевцу, чија је реконструкција делом финансирана из буџетских средстава Министарства.

Обрадовић је, у пратњи државних секретара Маје Мачужић Пузић и Стевана Глигорина, разговарала са председником Националног савета Ромске националне мањине у Србији Далибором Накићем и становницима поменутог насеља.

“Ово насеље се издваја и по инфраструктури и по активностима које се у њему промовишу”, истакла је Обрадовић, изразивши захвалност градској управи Крушевца која је препознала апеле ромске заједнице и предлоге у шта треба уложити новац.

Она је поручила да је за државу важно да сваки грађанин може да напредује и да се остварује у свом пуном капацитету.

“Суштина је у борби за децу, које овде има пуно и она морају да имају прилику да буду образована и да се њихов живот одвија у пристојним, урбаним условима. Припадници ромске националне мањине су једнаки са свим осталим грађанима, а оно што је мени посебно важно јесте да се глас Рома чује и да они траже да имају исто што и други грађани Србије, за шта имају снажну подршку Министарства и моју личну”, поручила је министарка.

Након обиласка Ромског културног центра у коме живи преко 2.000 крушевачких Рома, министарка Обрадовић обишла је и тјубинг стазу у спортско-рекреативном парку “Багдалино”, чије је реновирање такође финасирано из буџетских средстава Министарства.

Она је том приликом похвалила Крушевац, као једну од најактивнијих локалних самоуправа у Србији, која континуирано ради на подизању квалитета услуга које јавни сектор пружа грађанима и привреди.

“Крушевац је међу водећим локалним самоуправама у Србији када је у питању осавремењивање рада. Међу првима су отворили Јединствено управно место, а међу првима су и на свим обукама које организујемо за унапређење рада јединица локалне самоуправе”, истакла је Обрадовић.

Она је навела да грађани Крушевца могу да буду поносни на свој град, а Министарство, финанирањем оваквих пројеката, показује колико су млади људи важни и да, као и град, снажно помаже подизању наталитета и рађању деце у овом крају.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x