Подршка развоју општине Варварин, потисани уговори о реализацији пројеката

Представници 40 локалних самоуправа из Србије потписали су у Палати Србија у Београду уговоре о додели бесповратне помоћи недовољно развијеним општинама у Србији у износу од 320 милиона динара. У име општине Варварин уговоре је потписао заменик председнице општине Дејан Милановић, а ради се о два Програма кроз које општина Варварин добија укупно 8.700.000,00 динара.

За реализацију пројеката у оквиру Програма 1 општина Варварин добила је 1,8 милиона динара за израду Плана развоја општине Варварин за период 2021 – 2028. година, док је у оквиру Програма 2 Кабинет министра без портфеља определио 6,9 милиона динара за наставак изградње система за водоснабдевање у насељеном месту Бачина.

Влада Републике Србије издвојила је ове године 320 милиона динара за подршку недовољно развијеним општинама, уз подршку председника Републике Александра Вучића, што је јасан показатељ да државно руководство брине о свим својим грађанима, а са циљем да се бар део неразвијених општина врати у ранг развијених.

250 милиона је опредељено за инвестирање у инфраструктурне објекте који треба да буду завршени у овој години, док је преосталих 70 милиона динара издвојено за израду пројектне документације и реализацију пројеката са којима ће општине конкурисати наредне године.

Програм подршке унапређења развоја недовољно развијених општина осмишљен је како би се омогућио бржи развој неразвијених општина, а самим тим и убрзао економски раст Србије, а поред општине Варварин средства од стране Кабинета министра без портфеља добила је и општина Брус.

Средства су усмерена за реализацију пројеката у оквиру Програма један, који се односи на израду пројектно-техничке документације, и Програма два, који подразумева унапређење инфраструктурних капацитета.

5 1 оцена
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x