Подршка запошљавању у општини Варварин, подељено 40 уговора

Четрдесет уговора о самозапошљавању, вредних по 300.000,00 динара, уручено је у Сали Скупштине општине Варварин предузетницима из темнићког краја. Њих је поздравила и пожелела им пуно успеха у послу председница општине др Виолета Лутовац Ђурђевић.

“Овде имамо 40 људи који ће добити данас уговоре о самозапошљавању, по 300.000,00 динара уложићете у сопствене бизнисе, онако како ви сматрате да је најбоље и најисплативије, а са друге стране моћи ће то да вам донесе неку срећу и задовољство да покренете неке послове које волите да радите. Oви млађи ће искористити да покрену послове које воле, неко из нужде, али ће свакако решити свој проблем и у старијим годинама. Такође, искористила бих прилику да се захвалим Националној служби за запошљавање – Филијали Крушевац, која је са нама дуги низ година, увек смо наилазили на разумевање, заједно смо решавали проблеме у ходу током свих ових година и презадовољна сам што је ове године наша општина највише средстава добила из Републике”, истакла је председница општине др Виолета Лутовац Ђурђевић.

Ана Бацић из Националне службе запошљавања – Филијала Крушевац подсећа да је за ове намене Република Србија издбвојила 12 милиона динара, а локална самоуправа 6.

“Ове године 18 милиона динара је издвојено за три мере, за сада је одобрено 40 субвенција за самозапошљавање, сви су закључили уговоре које смо сада доделили, поред тога имамо и пет послодаваца који су запослили пет лица из категорије теже запошљивих, али тек следи одобравање још за три лица и имамо 19 лица која су ангажована на спровођењу јавних радова. Обзиром да је за ове две друге мере у Локалном акционом плану запошљавања било предвиђено по 3 милиона, а укупно ће бити утрошено по 2.100.000,00 и 2.200.000,00, преостала средства од ова два програма ћемо у наредном периоду пребацити на програм самозапошљавања, тако да ћемо створити услове да се одобри још пет субвенција за самозапошљавање како би се сваки динар који је намењен запошљавању за то и утрошио”, навела је Ана Бацић.

Мала и средња предузећа носиоци су развоја сваке локалне заједнице и зато је реализација ове активности од великог значаја за општину Варварин.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x