Драгојло Минић: Посебна брига о старим и болесним лицима

Стручни тимови у трстеничком Центру за социјални рад обављају планиране задатке правовремено и квалитетно. У овим зимским данима велика пажња поклања се старим и болесним лицима, а поготово онима који живе сами.

“Осим социјалних, ова лица имају и здравствених потреба, а ми смо сваке године у контактима са Месним заједницама и према њиховим списковима предузимамо адекватне мере. Донели смо исто тако закључак у децембру месецу прошле године да се са корисницима који су ризико фактор контактира телефоном, да се провери где су, како су, треба ли им нешто, јесу ли живи. У томе нам помажу Савети МЗ са којима имамо добру сарадњу”, истиче Драгојло Минић, директор Центра за социјални рад у Трстенику додавши да је поводом новогодишњих празника 150 корисника добило по 9.000,00 динара за куповину дрва.

“Свима је на време исплаћено и проверено. То је још један начин бриге о корисницима, а с обзиром да се из године у годину број старих становника повећава, расте и број самачких домаћинстава”, каже Минић директор Центра за социјални рад у Трстенику.

Он подсећа на крају да се редовно социјално најугроженијим корисницима одобрава и исплаћује једнократна новчана помоћ, што је по закону највише три пута годишње. Такође, реализују се и друге активности које су у надлежности Центра за социјални рад.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x