Старим и болесним лицима омогућити пројекте помоћи

На подручју општине Трстеник живи велики број старих, болесних и инвалидних лица којима је потребна помоћ у савком погледу. До сада је то примењивано у оквиру пројеката које су организовали удружење “Женска иницијатива”, општина Трстеник и Центар за социјални рад.

Међутим, ти пројекти су краткотрајни, а помоћ поменутим лицима је потребна дуже времена, поготово у сеоским срединама, али и у граду. Пред крај прошле године окончан је успешно пројекат помоћи у трајању од шест месеци, а корисници ове врсте помоћи у кући и ван ње апеловали су на надлежне да се пројекат настави јер им много значи.

“Нажалост, рекли су нам да за ове пројекте нема средстава, без обзира на апеле угрожених људи. Протекли прошлогодишњи пројекат помоћи старим, болесним и инвалидним лицима био је драгоцен и похваљен од стране корисника јер им је пет геронтодомаћица много помогло у сређивању куће, обезбеђивању лекова и намирница, па и у пратњама у одласцима код лекара и на контроле” каже главни координатор пројекта помоћи старим, болесним и инвалидним лицима на подручју трстеничке општине Весна Вељовић Милосављевић и додаје да су посебно угрожена лица на удаљеном сеоском подручју.

“Ми смо у поменутом пројекту имали на евиденцији око 25 корисника којима смо пружали помоћ па смо тим поводом поново покренули иницијативу у вези са конкурсом и очекујемо позитивне извештаје конкурсних кућа. Приоритет нам је набавка једног возила којим бисмо могли да обилазимо наше кориснике на терену. Разговарали смо са једном Турском организацијом и надамо се да ће они препознати наше потребе” истиче Весна Вељовић Милосављевић.

Она додаје да сви грађани трстеничке општине, којима је потребна помоћ, без обзира што је пројекат завршен, могу да се обрате путем телефона 064/895-15-25 или да дођу у њихову канцеларију која се налази у Чајкиној улици број 30 где ће поразговарати и изаћи им у сусрет.

“Посебно ми је драго што су наше геронтодомаћице, које имају лиценцу за спровођење овог пројекта помоћи, успешно обављале послове на задовољство поменутих корисника” нагласила је координатор Весна Вељовић Милосављевић.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x