Посета ђацима првацима у ОШ “Јован Курсула” у Варварину

У свим школама у темнићком крају школска година почела је 1. септембра, док се настава одвија према препорукама кризног штаба. Председница општине Варварин др Виолета Лутовац Ђурђевић са сарадницима обишла је ОШ “Јован Курсула” поводом почетка школске године и том приликом пожелела ђацима првацима срећан почетак школовања и успешну школску годину поделивши им и пригодне поклоне.

“Нашим првацима бих пожелела срећан почетак школске године, такође и њиховим учитељима да имају успеха, да ова школска година буде обележена одличним успехом код већине ђака, да учитељи не буду превише строги, то смо им саветовали, да се лепо друже и да ову тренутну ситуацију и околности под којима су кренули у школу учине лакшом”, истакла је др Виолета Лутовац Ђурђевић.

Она је изразила наду, као здравствени радник и као председник општине, да неће доћи до проблема у школама, да ће епидемиолошка ситуација у општини Варварин бити стабилна и да полазак у школу то неће пореметити.

“Ми смо данас обишли први разред, то је сада сменски рад, групе ђака се мењају на по два до три сата, видели смо се и попричали са двадесетак ђака који су се нашли у клупама, попричали са њима, деца су лепо расположена за рад и за дружење без обзира на околности ношења маски и физичке дистанце и надам се да ће школска година да протекне у најбољем реду тако да им још једном желим успешан рад”, поручила је председница општине Варварин.

У први разред ОШ “Јован Курсула” уписала је ове године 46 првака, што је за 6 ђака више него прошле године. Председница општине др Виолета Лутовац Ђурђевић истиче да је повећање броја ђака лепа вест, изразивши наду да ће се овај тренд наставити и наредних година.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x