Посматрање Месеца и низ активности поводом Дечије недеље у Варварину

Основна школа “Јован Курсула” и Астрономско удружење “Еурека” из Крушевца протекле недеље, у присуству председника општине Варварин Војкана Павића, организовали су јавно посматрање Месеца у оквиру манифестација “Светска недеља свемира” и “Дечија недеља”, акцију која је изазвала велико интересовање како најмлађих становника Варварина, тако и оних старијих.

Зоран Томић из Астрономског удружења “Еурека” истиче да су сви заинтересовани овом приликом могли да посматрају Месец и видљиве планете, изразивши очекивање да је ово почетак одличне сарадње коју ће “Еурека” остварити са Варварином.

“Нама је заиста драго што је велико интересовање било, како деце тако и одраслих, посматрали смо Месец, Сатурн, Јупитер, мало смо разгледали ноћно небо које се одавде заиста лепо види и надам се да је ово заправо почетак одличне сарадње коју ћемо успоставити са Варварином јер оно што ћемо се потрудити то је да основној школи у Варварину обезбедимо један телескоп како би овакве активности могли да спроводе у континуитету”, рекао нам је Томић.

Заменик директора ОШ “Јован Курсула” Марко Брајовић упутио је захвалност локалној самоуправи на помоћи при организацији овог пројекта, док учитељица Снежана Јосић истиче да је Дечији савез ОШ “Јован Курсула”, у оквиру Дечије недеље, од понедељка до петка свакодневно реализовао активности.

“У понедељак организовали смо цртање кредама у боји на плочнику где су ученици наше школе остављали разноврсне поруке, у среду смо организовали овај јавни догађај у сарадњи са АУ “Еурека” из Крушевца тако да смо, поред Дечије недеље, на овај начин обележили и Светску недељу свемира где су ученици II разреда наше школе одрадили ликовно – литерарни пројекат “Месец, мој најбољи друг” и “Ноћно небо”. У четвртак је одржан Дечији вашар, у петак смо имали посету представника Општинске библиотеке Варварин, а затим су наши ученици посетили Општинску управу где су се упознали са радом председника општине”, наводи Снежана Јосић.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x