Постављена спомен-плоча доктору хероју Драгославу Арсићу

Пре нешто више од годину дана, 13. априла 2020. године, од последица изазваних корона вирусом преминуо је познати варварински лекар, специјалиста пнеумофизиолог др Драгослав Арсић који је цео свој радни и животни век провео у Варварину и у свом родном Тољевцу.

“На иницијативу Раде Дисића и Кране Гајића дошло се до тога да се у част лекару хероју постави спомен-плоча у центру села као чин захвалности за пожртвован и несебичан рад и за помоћ својим суграђанима”, каже Зоран Алексић, један од иницијатора подизања спомен-плоче.

“У знак захвалности подигли смо ово спомен обележје у центру села зато што нам је др Арсић увек излазио у сусрет, увек нам је помагао и лечио нас, али на жалост себе није успео да излечи и изгубио је битку са овом болешћу. Свој радни век провео је у Варварину, али је овде живео у Тољевцу и увек нам је излазио у сусрет и дању и ноћу, увек кад га је неко позвао он је дошао, никога није одбио и то не само нама у Тољевцу, него и у целој општини и околини, у Рековцу, Милутовцу”, наводи Алексић.

Поводом 11. новембра, Дана примирја у Великом рату, председник Републике Србије Александар Вучић доделио је одликовања заслужним појединцима и институцијама који су се истакли током борбе на сузбијању заразне болести COVID-19, као и појединцима који су, спашавајући туђе животе, ризиковали своје.

Том приликом су Златном медаљом за заслуге одликовани постхумно за изузетне заслуге и дело личног херојства у лечењу и заштити становништва др Драгослав Арсић из Тољевца и др Мирослав Васић из Села Варварин.

4 2 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x