Позитивни економски показатељи у свим областима

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић председавала је данас седници Савета за координацију активности и мера за раст бруто домаћег производа (БДП) на којој је разматрана динамика реализације најважнијих пројеката у различитим гранама привреде и индустрије.

Том приликом је констатовано да у другом кварталу напредују све индустријске области, укључујући и прехрамбену која је у претходном периоду била у стагнацији.

Извоз се такође опоравља и бележи позитивна кретања, а када је реч о незапослености, није се остварила бојазан да ће бити повећан број незапослених после истека тромесечних мера државне помоћи – забележен је раст броја запослених.

На седници је речено и да је током априла констатован велики раст индустрије и прерађивачке индустрије и да за сада нису детектоване опасности које би могле значајније да угрозе предвиђени раст БДП-а. Констатовано је и да су области које су током 2020. године доживеле највећи пад, као што су туризам, саобраћај и авио-саобраћај, почеле да оживљавају.

Резултати најважнијих економских показатеља у свим привредним областима су и бољи од очекиваних, а међу њима предњачи сектор грађевине који је, како је речено, у добром циклусу који се неће зауставити до краја године.

Након завршетка седнице Савета за координацију активности и мера за раст БДП одржана је и седница Комисије за капиталне пројекте, којој такође председава председница Владе где се могло чути да је то механизам који ће пратити напредовање свих пројеката од идеје до реализације и то оних чија је вредност изнад пет милона евра, а који су део  програма “Србија 2025”.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x