Позив за доделу малих грантова за месне заједнице кроз пројекат “Јачање отпорности на природне катастрофе и унапређење стратегија приправности – ПРЕПС”

Кроз пројекат “Јачање отпорности на природне катастрофе и унапређење стратегија приправности – ПРЕПС”, који реализују хуманитарна организација Caritas Srbije и Општина Варварин, отворен је позив за доделу малих грантова за месне заједнице у општини Варварин. Рок за подношење предлога пројеката је 22. март 2024. године.

За финансијску подршку у износту до 3.000,00 долара могу аплицирати месне заједнице (МЗ) као и организације цивилног друштва (ОЦД) са територија месних заједница укључених у ПРЕПС пројекат. Месне заједнице општине Варварин које су укључене у пројекат и које могу аплицирати су: Бошање, Бачина, Избеница, Залоговац, Тољевац, Парцане, Карановац, Орашје, Доњи Катун и Село Варварин.

Циљ пројекта јесте јачање капацитета и приправности локалних заједница за случај настанка природних катастрофа. У току је друга фаза пројекта који се реализује у 16 општина/градова у Србији (10) и БиХ (6) у којима постоји повишен ризик од настанка природних катастрофа. Пројекат финансира Агенција САД за међународни развој (УСАИД), имплементациони партнер је ЦРС (Catholic Relief Services) који реалиује пројекат у БиХ, а у Србији пројекат реализују Caritas Srbije и “Човекољубље”.

Caritas Srbije пројектне активности реализује у Крушевцу, Ћићевцу, Варварину, Прокупљу и Чачку који је био једна од пројектних локација и у првој фази, заједно са Ивањицом, Трстеником и Александровцем.

Пројектне активности су омогућене захваљујући великодушној подршци америчког народа кроз Агенцију САД за међународни развој (USAID). Овај садржај је одговорност Caritasa Srbije и не одражава ставове USAID-а, као ни САД-а.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x