За унапређење развоја недовољно развијених општина 220 милиона динара

Министар без портфеља у Влади Републике Србије задужен за унапређење развоја недовољно развијених општина Новица Тончев потписао је уговоре о додели бесповратних средстава у оквиру Програма подршке унапређењу развоја изразито недовољно развијених општина, у укупном износу од 220 милиона динара.

Средства за реализацију пројеката добило је 35 недовољно развијених општина и то за области унапређења локалне комуналне инфраструктуре и предузимање мера у циљу смањења сиромаштва. Средства су намењена за реконструкцију и адаптацију објеката, набавку возила и опреме за потребе одржавања комуналне инфраструктуре, реконструкцију паркинг простора, изградњу моста, реконструкцију улица, путева и тротоара, уређење бине летње позорнице, реконструкцију и изградњу водоводне и канализационе мреже и мере помоћи становништву и осетљивим категоријама.

Тончев је тим поводом истакао да Кабинет за развој недовољно развијених општина четврту годину заредом организује доделу средстава за јединице локалне самоуправе из четврте категорије, како би се континуирано радило на унапређењу развоја ових подручја.

Он је указао на то да се додељује 220 милиона динара у рекордном року од датума расписивања јавног позива, и додао да та средства нису довољна за санирање свих потреба људи из мање развијених делова Србије, али да се праве значајни помаци који су видљиви кроз многобројне реализоване пројекте.

“Потписивањем уговора и обезбеђивањем новчаних средстава, осигурали смо додатну подршку за промене које ће директно утицати на побољшање квалитета живота грађана у овим општинама”, закључио је министар.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x