Позоришни фестивал “Буцини дани” у Александровцу од 20. до 26. јуна

Позоришни фестивал “Буцини дани”, у част и славу великог српског књижевника и културног посленика Милосава Буце Мирковића, одржаће се у његовом родном месту – Александровцу од 20. до 26. јуна.

Глумица Јелена Стајковац, овогодишња селекторка и директорка ове, седме по реду, културне манифестације каже да ће Жупљани уживати у представама пет српских позоришта, у којима ће наступити наши најпознатији глумци. То су представе: “Света Прада” – Битеф театар Београд, “Употреба човека” – рађена у копродукцији “Новог тврђава театра”, “Будва град театра”, “Eact Wect centra” из Сарајева и “Ujvideki szinhaz-a” из Новог Сада, “Успаванка за Алексију Рајчић” – Народно позориште у Београду, у копродукцији са Стеријиним позорјем и Фондацијом “Нови Сад – Европска престоница културе”, “Ролеркостер” – Атеље 212 Београд и “Црна овца” – КПК 70 Краљевачко позориште.

Према речима директорке и селекторке Фестивала, “Буцини дани” су један од најважнијих позоришних фестивала у Србији, како по учешћу глумаца и чланова стручног жирија, тако и по најављеним гостима ове традиционалне манифестације у жупској престоници подно Копаоника.

Организациони одбор је на седници, којом је председавао др Мирко Михајловић, председник општине, формирао већи број комисија које ће радити на организацији и промоцији фестивала.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x