ППТ “Наменска” свечано обележила вредан пословни јубилеј

Скромном свечаношћу руководство, запослени и њихови гости у фабрици ППТ “Наменска” у Трстенику обележили су јубилеј, 69. година рада и пословања. Тим поводом уручене су и награде и признања радницима јубиларцима за њихових 10, 20, 30 и 35 година верности овом узорном колективу.

Дан фабрике честитала им је њихова генерална директорка Анђелка Атанасковић истакавши да су за успех и остварене позитивне пословне резултате заслужан менаџмент и запослени својим радом и залагањем.

“Задовољни смо досадашњим резултатима, настављамо даље, успели смо да детаљно реконструишемо халу бившег ваздухопловства где смо уложили око 500.000 евра. Влада Републике Србије нам је издвојила 3,5 милиона евра за куповину нових савремених машина и остале неопходне опреме”, каже Анђелка Атанасковић.

Она истиче да је ова фабрика више од 20 година била у неком мраку, али да ће уговор потписан са Емиратима свакако допринети већем обиму посла.

“Омогућили смо и овога пута грађанима да нас посете и виде шта и како производимо. Поделили смо исто тако и награде нашим радницима за њихову дугогодишњу верност фабрици, а своје обавезе према држави, добављачима и плате радницима измирујемо редовно што представља значајну ставку у нашем успешном пословању”, каже директорка Атанасковић.

Централни догађај обележавања овог јубилеја увеличао је велики број званица, а министар одбране Александар Вулин и генерална директорка ППТ “Наменска” Анђелка Атанасковић, пресецањем врпце, свечано су отворили реконструисану халу ове фабрике, а затим су, после приказивања документарног филма, прошетали производним погонима где су видели широку лепезу производа наменске индустрије.

“Резултати су видљиви у сваком погону, створени су бољи услови пословања и ово је, могу слободно рећи, предузеће будућности. Србија ће и даље утицати на развој наменске индустрије, која је значајан носилац развоја и спољнотрговинског пословања”, нагласио је министар Вулин.

Министар је подсетио да је, пре четири године, ангажовањем тадашњег министра одбране Братислава Гашића и председника Владе, а сада председника Републике Александра Вучића, настављен развој и осавремењавање ове фабрике.

“Руководству и свим запосленим радницима честитам јубилеј и желим још боље производне резултате у наредном периоду”, поручио је министар одбране Александар Вулин на свечаности у ППТ “Наменска”.

Генерална директорка ове фабрике Анђелка Атанасковић захвалила је министру Вулину и бројним гостима на посети и истакла да је куповином нових савремених машина и реконструкцијом ове хале остварен додатни успех и додала да се очекује и набавка још неколико савремених машина, а тиме и запошљавање нових, претежно младих, радника у наредном периоду.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x