Предавање на тему спречавања насиља над женама 25. новембра у Варварину

Удружење жена “Дар” из Бошњана и Унија жена Општинског одбора Српске напредне странке (СНС) Варварин организују у петак, 25. новембра, са почетком од 17:00 часова, у сали Скупштине општине Варварин предавање поводом Међународног дана борбе против насиља над женама обавестила нас је Јелена Марковић.

Поводом почетка кампање “16 дана активизма борбе против насиља над женама” у петак ће предавање одржати Биљана Илић – дипл. правник, адвокат; Иван Јевтић – руководилац групе за сузбијање криминала у Полицијској станици Варварин и Ирена Обрадовић – полицијска службеница на пословима спречавања насиља у Полицијској станици Варварин.

Јелена Марковић подсећа да се 25. новембар обележава свуда у свету као Међународни дан борбе против насиља над женама и наглашава да Координационо тело за родну равноправност Владе Републике Србије истиче да готово половина жена у Србији, односно 1,7 милиона њих, доживи неки вид насиља, било да говоримо о физичком, психичком, економском или сексуалном узнемиравању и прогањању.

“Имајући у виду овакав поражавајући статистички податак Удружење жена “Дар” из Бошњана, у сарадњи са Унијом жена СНС Варварин одлучило је да организује предавање на тему спречавања насиља над женама. Позивам све жене и девојке из општине Варварин, које су у могућности, да дођу и присуствују предавању како би биле више упознате са својим правима и како да дођу до одређених институција, а како би решиле своје проблеме у датом тренутку”, поручује Јелена Марковић.

Кампања “16 дана активизма борбе против насиља над женама” званично почиње 25. новембра, када се обележава Међународни дан борбе против насиља над женама и траје до 10. децембра, датума када се обележава Међународни дан људских права.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x