“Превенција насиља у породици и насиља над партнером”

Канцеларија за младе општине Трстеник организовала је у Већници Народног универзитета радионицу на тему “Превенција насиља у породици и насиља над партнером”, у сарадњи са удружењем “Покрени се” из Ниша, једном младом организацијом која ће трстеничкој Канцеларији за младе помоћи у реализацији неких будућих активности.

“Ова радионица практично је почетак сарадње са удружењем “Покрени се”. Пре радионице имали смо иницијални састанак где смо разговарали о неким новим активностима, тако да ће нам сарадња са овим удружењем много значити. Специјални циљ програма је да се истражи колико је заправо заступљено насиље међу омладином и шта тим поводом раде институције”, истакао је Никола Миливојевић, координатор Канцеларије за младе у Трстенику.

Оснивач удружења “Покрени се” Кристијан Томић каже да је циљ пројекта да се кроз 15 градова и општина покрене свест о превенцији насиља у породици и насиља над партнером. Пројекат се састоји из три дела, први део су радионице у сваком граду, односно општини, други део су различита истраживања у сарадњи са Центрима за социјални рад и трећи део је завршна конференција где ће се сви актери сакупити и представити.

“За сада сам задовољан сарадњом са Канцеларијом за младе Трстеник и надам се да ћемо и даље успешно сарађивати”, поручио је Томић.

Чланови Канцеларије за младе у Трстенику су до сада били активни и успешни у организацијама и реализацијама планираних активности, а на свечаности поводом Дана општине Трстеник додељена им је Захвалница за помоћ и административну помоћ грађанима трстеничке општине у процесу имунизације коју је примио Никола Миливојевић, координатор трстеничке Канцеларије за младе.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x