Јубиларни зимски Сајам пољопривреде у Стопањи

У спортској хали у селу Стопања код Трстеника одржан је 11. по реду Сајам пољопривреде под називом “Семе, расад, заштита” који је свечано отворио председник општине Трстеник Александар Ћирић. Као излагачи, бројним посетиоцима су се представиле домаће и иностране фирме из области семена, пољопривредне опреме, заштитних средстава, расада, механизације. Тим поводом склопљено је неколико пословних аранжмана из поменутих области.

“Општина Трстеник сваке године издваја средства за организовање пољопривредних манифестација и то је прилика да се пољопривредници упознају са новом технологијом и асортиманом како би радили после тога на побољшању производње и квалитета. У нашој општини имамо велики број мештана који се успешно баве ратарством, воћарством, калемарством, док се из општинског буџета издвајају средства, односно субвенције, за развој пољопривреде, дају се такође и пољопривредни кредити, врши се подела пластеника, као и осемењавање крава. Поред привреде и пољопривреда је јако важна грана коју морамо подстицати и унапређивати”, поручио је Александар Ћирић.

На крају треба рећи да су овај изузетно посећени јубиларни зимски сајам у Стопањи организовали Задружни сајам Србије и агенција “Топ инвентс”, а значајну подршку дала је општина Трстеник.

avatar
1 Коментари
0 Одговори
0 Пратиоци
 
Највише реакција
Најбоље реакције
1 Аутор коментара
Vladimir Živanović Нови коментар аутора
  Претплати се  
нови стари Највише гласова
Обавести ме о
Vladimir Živanović
Гост
Vladimir Živanović

Najava XIII Međunarodnog Poljoprivrednog Sajma – Stopanja 2018 – 25.11.2018.

https://poljoprivrednisajam.com/