Председник Спортског савеза Србије Давор Штефанек посетио Трстеник

Наш прослављени спортиста, олимпијски првак и председник Спортског савеза Србије Давор Штефанек и генерални секретар Горан Маринковић посетили су Трстеник. Циљ ове посете било је обележавање 100 година овдашњег ФК Трстеник ППТ, а уручили су и вредну донацију за најмлађе, комплет лопти свим школама на подручју трстеничке општине.

У разговорима са локалним функционерима, председницом општине Трстеник Миленом Турк и помоћником председнице Ненадом Смиљковић било је речи и о постојећим спортским проблемима у клубовима. Овом за Трстеник значајном догађају присуствовао је и Владан Гашић, председник Фудбалског савеза Расинског округа.

Уважени гости, у пратњи председника ФК Трстеник ППТ Срђана Марјановића, потпредседника клуба Данијела Стевановића, најпре су посетили ФК Трстеник ППТ где су Штефанеку и Маринковићу домаћини уручили дресове са симболичним бројем 100, а Штефанек је тим поводом најмлађој селекцији овог клуба на стадиону крај Мораве доделио лопте и онда извео почетни ударац на утакмици Српске лиге Исток између ФК Трстеника ППТ И ФК Радан из Лебана.

“Захваљујем се домаћинима на лепом пријему, разговору и дружењу. Донели смо свим општинским школама лопте као скроман поклон, а када су у питању пројекти припремамо их, а неки су већ израђени. То су пројекти за фискултурне сале у школама које ћемо реализовати кроз средства Канцеларије за управљање јавним улагањима. Спортски савез је у скромним могућностима поделио опрему, наравно да то није све и даље ћемо бити у контакту, наставићемо да помажемо побољшање услова у области спорта”, рекао је председник Спортског савеза Србије Давор Штефанек.

Председница општине Трстеник Милена Турк приредила је пријем за челнике Спортског савеза Србије, а одржан је и састанак са помоћником председнице општине задуженом за спорт Ненадом Смиљковићем, председником Спортског савеза Општине Трстеник Владимиром Савићем и потпредседником Спортског савеза Трстеник Сашом Милићем.

Председница општине Трстеник Милена Турк захвалила је уваженим гостима на посети и истакла да је драгоцена помоћ Савеза и да је уз њихову подршку и помоћ реновирана спортска хала, док ће следећи пројекти бити санација базена и проширење спортског комплекса.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x