Значајна улога трстеничког Спортског савеза

Спортски савез у Трстенику званично има 77 регистрованих спортских колектива, али има и нерегистрованих, а завршен је и програм буџетског финансирања за 47 клубова. На одржаној седници Општинског већа Трстеник одобрено је 19.850.000,00 динара и 150.000,00 динара по посебном програму.

Ово, према речима председника Спортског савеза Трстеник Раше Лешевића, нису довољна средства да би се помогло сваком општинском спортском колективу. Њихове потребе су око 90 милиона динара, али је локална самоуправа у могућности да изађе у сусрет са буџетских 20 милиона динара. Углавном се покривају трошкови такмичења, плаћања службених лица, путовања и остале потребе.

“Спортски савез Трстеник има значајну улогу око помоћи клубовима око усклађивања статута са новим законом о спорту. Већина клубова је овај посао одрадила, све наше планиране активности теку без проблема, али наравно, без помоћи локалне самоуправе не би смо могли да решимо већи део активности”, истиче председник трстеничког Спортског савеза Рашо Лешевић.

“Скупштина општине Трстеник је свој минибус дала Спортском савезу на коришћење па клубови који имају право на превоз користе ову врсту услуга. Такмичења се редовно одвијају, а нека су већ завршена. Спортски савез помаже клубовима не само додељивањем редовних средстава већ и даје помоћ и у области инфраструктуре за подизање одређених објеката који су неопходни за одвијање такмичења”, каже Лешевић честитавши велики успех трстеничким младим кошаркашицама.

“Спортски савез је у овом случају помогао својим средствима и успех није изостао”, закључује председник Спортског савеза у Трстенику Раша Лешевић.

0 0 гласова
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x