Град Крушевац и Фондација “Заједно за младе – проф. др Даница Грујичић” потписали споразум

У Градској управи Крушевца потписан је Споразум о сарадњи и заједничким активностима између Града Крушевца и Фондације “Заједно за младе – проф. др Даница Грујичић”, који су потписали градоначелница Јасмина Палуровић и проф. др Даница Грујичић. Састанку у Кабинету су, поред сарадника Градоначелнице, присуствовали и директор Фондације Немања Недељковић и координатор пројеката др Милица Марковић.

“Циљ оснивања Фондације је да се помогне младим, талентованим људима да се образују, остану да раде у својој земљи и постигну максималне резултате у својим професијама”, истакла је др Грујичић, оснивач Фондације.

Она је позвала све професоре, наставнике, педагоге из Крушевца да издвоје талентовану децу и помогну им у остварењу што бољих резултата, а Фондација ће усмерити средства у набавку опреме, инструмената, реагенса или им омогућити одлазак на неко интернационално такмичење.

“Држава много чини за талентовану децу, али увек може више. Из тог разлога желимо да сарађујемо са локалним самоуправама, како би им додатно помогли, а све у циљу што бољег образовања и његове функционалне употребе у свом родном граду, односно земљи”, поручила је др Грујичић.

Намеру да ће се Град активно укључити у рад Фондације потврдила је и градоначелница Јасмина Палуровић, која је истакла значај помоћи и подршке коју обезбеђује Република Србија за сву талентовану децу, али и жељу локалне самоуправе да да свој допринос. У најширем смислу, обухваћена су сва питања која се тичу младих – у области културе, образовања, спорта, уметности, технологије, екологије…

Професорка Грујичић се са сарадницима састала и са Његовим преосвештенством, Епископом крушевачким др Давидом Перовићем, а затим је посетила Општу болницу, Центар за стручно усавршавање и Клуб за младе.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x