Презентација студије мреже до краја марта

Састанак фокус групе под називом “Оснаживање привредника у руралним подручјима за ефикасније вођење бизниса” одржан је у сали општине Врњачка Бања. Пројекат спроводи Мрежа за пословни развој из Београда, уз финансијску подршку Развојне агенције Србије.

Састанак је отворила Валентина Крстић, координаторка пројекта за Врњачку Бању и Трстеник, а помоћник председника општине Врњачка Бања Душан Стевановић поздравио је присутне и пожелео успешан рад. Осим поменутих, у раду састанка учествовали су менаџер пројекта проф. др Сретен Јелић, помоћник министра пољопривреде у прошлом сазиву проф. др Зоран Рајић, Мића Чкребо, председник комисије за пољопривреду општине Врњачка Бања Жарко Марковић, представници других фокус група, стручни сарадници који су испред општине укључени у овај пројекат, привредници и неколико представника анкетираних предузећа, као и представници Регионалне агенције за развој Рашког округа.

“Циљ нашег заједничког састанка био је да после завршетка анкетирања, кроз дискусију између поменутих фокус група, дамо допринос изради студије о стању и потребама ММСПП. У општини Врњачка Бања анкетиран је 21 привредник, а на састанку су дискутовали Дана Трмчић, произвођач ракије “Дана”, Милош Јовановић, власник винарије “Грабак” и Љубиша Ђаковић, власник фирме “Фудеx””, каже Валентина Крстић.

Привредници су истакли да не наилазе на разумевање и подршку државе, да се за пријављивање, регистрацију и остало тражи велика папирологија. Представници општине Врњачка Бања дали су своја мишљења и сугестије, као и стручни радници и стручни сарадници из области развоја.

До краја марта ове године требала би да се одржи завршна конференција на којој ће бити презентована студија мреже за пословни развој и у којој ће се обухватити реалне потребе привредника у области пољопривреде и почетника у развоју бизниса. Презентираће се закључци и препоруке фокус групе, а Валентина Крстић нам је на крају рекла да је на састанку било разних предлога, али када се буду одрадиле фокус групе у осталим градовима све ће се сублимирати у студију.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x