Приступ здравственим подацима преко портала еЗдравље

Путем портала еЗдравље свим грађанима је од почетка године доступан јединствени електронски здравствени картон путем кога власник здравствене картице у сваком тренутку може да провери свој здравствени картон и преписану терапију.

Након успешне регистрације на овом порталу, сваки корисник одласком у неку од установа за здравствену заштиту узима персонализовани ПИН број са којим може откључати приступ заштићеним подацима са портала.

Директорка Дома здравља “Др Властимир Годић” у Варварину, др Јасмина Ракић објашњава да се регистрација врши уношењем података и ЛБО броја са здравствене картице и да корисник након тога постави своју лозинку како не би друго лице могло да улази у електронски здравствени картон.

“На тај начин можете да видите шта је доктор уписао у здравствени картон, коју сте терапију добили, који сте упут добили, Министарство здравља је омогућило и ту услугу, а како би у сваком моменту имали увид у ваш електронски картон. То је неки новитет који важи за целу Републику Србију и то је прави начин како би пацијент могао да провери да ли је преписана терапија стигла до апотеке”, наводи др Ракић.

Наравно, пацијенти морају прво да закажу преглед код лекара и да добију терапију, а након тога могу у сваком тренутку да провере термине када могу да подигну лекове због обновљивих електронских рецепата који се издају хроничним болесницима и који важе од 2 до 6 месеци.

5 1 оцена
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x