Епидемиолошка ситуација и даље нестабилна, највећи проценат новоинфицираних није примио ни једну дозу вакцине

Од почетка године до данас инфекција корона вирусом SARS-CoV-2 потврђена је код 744 становника са пребивалиштем на територији општине Варварин. Велики број прегледа у Ковид амбуланти Дома здравља “Др Властимир Годић” и оболелих од болести COVID-19 бележи се у континуитету од половине јануара месеца, а но што је охрабрујуће то је да се углавном ради о блажим клиничким сликама.

Директорка варваринског Дома здравља, др Јасмина Ракић истиче да се епидемиолошка ситуација у темнићком крају, на жалост, још увек не побољшава и износи податак да на дневном нивоу кроз Ковид амбуланту прође између 100 и 120 пацијената, док се на дневном нивоу бележи од 16 до 20 позитивних случајева, међу којима су и деца.

Број вакцинисаних првом дозом против корона вируса на дневном нивоу се смањује, па је тако било од 50 до 60 људи дневно који су примали вакцину, док се у овом тренутку у просеку даје око десетак вакцина на дневном нивоу, рекла нам је др Ракић.

“Без обзира што и један број вакцинисаних пацијената обољева од болести COVID-19 процентуално, а имајући у виду да наши доктори у Ковид амбуланти обавезно при прегледу питају пацијента да ли се вакцинисао, са колико доза и то уписују, велики број позитивних су они који се нису вакцинисали, а самим тим и клиничка слика пацијената који нису вакцинисани је тежа тако да користим прилику да позовем наше суграђане и да их обавестим да имамо све расположиве вакцине у нашем Дому здравља и да могу сваког радног дана од 8 сати, па на даље, да се вакцинишу”, поручује директорка др Јасмина Ракић.

Од почетка имунизације, до данас, првом дозом вакцине против корона вируса вакцинисано је 4.797 становника општине Варварин, другом дозом 4.791, а трећу, бустер дозу, примило је 2.506.

5 1 оцена
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x