Пријаве за утврђивање ЕКО таксе електронски преко портала ЛПА

Електронско подношење пријаве са подацима од значаја за утврђивање накнаде за заштиту и унапређивање животне средине (ЕКО такса) почеће од 18. јула путем Портала Локалне пореске администрације (ЛПА) lpa.gov.rs.

Из ЛПА обавештавају обвезнике накнаде за заштиту и унапређење животне средине – предузетнике и правна лица који обављају одређене активности које утичу на животну средину, да 31. јула 2020. године истиче рок за подношење пријаве на Обрасцу 1 за 2020. годину.

У Обрасцу 1 потребно је у пријави навести период и годину на које се пријава односи (податако периоду није саставни део обрасца); уноси се тачан износ годишњег прихода из претходне године; у поље “јединице локалне самоуправе на чијој територији обавља претежну делатност” уноси се укупан број јединица локалних самоуправа у којима обвезник накнаде обавља претежну делатност.

Из ЛПА обавештавају и пореске обвезнике да је у току подела решења за порез на имовину за 2020. годину, путем поште, као и електронском доставом путем е-Управе.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x