Пројекат помоћи младима при запошљавању

На свечаној церемонији одржаној у Министарству омладине и спорта Републике Србије 12. августа ове године потписан је уговор о реализацији пројекта “Програм стручног оспособљавања младих”. Министарство је у овај пројекат уложило 2‚4 милиона динара, док ће општина Врњачка Бања учествовати износом од 214.750 динара.

За Пројекат је аплицирала Канцеларија за младе општина Врњачка Бања на јавном конкурсу за подршку јединицама локалне самоуправе, у спровођењу омладинске политике на локалном нивоу, док је у великој сали Скупштине општине Врњачка Бања 16. августа ове године одржан састанак пројектног тима за потписивање уговора са приватним послодавцима и партнерима који ће реализовати обуке.

Програм стручног оспособљавања младих представља континуирану програмску активност за стицање знања, вештина и компетенција за самостално обављање послова и радних задатака младих незапослених без радног искуства. У радном председништву пројектног тима су заменик председника општине Врњачка Бања Иван Џатић, председник Скупштине општине Врњачка Бања Иван Радовић, као и Марија Рајковић Ћосић и Сања Цветковић испред Канцеларије за младе.

На едукацији тим поводом биће 40 младих који ће завршити стручне курсеве, после полагања стећи ће лиценциране сертификате који ће их боље позиционирати код приватног послодавца. Циљна група у оквиру овог пројекта су млади старости од 18 до 30 година који се налазе на евиденцији Националне службе за запошљавање. Њима ће бити омогућено стручно оспособљавање, а сви полазници ће захваљујући партнеру на пројекту Академији Оксфорд похађати и курсеве енглеског, а 10 полазника курс немачког језика. Стручна пракса ће се реализовати у хотелима “Цептер”, “Фонтана”, “Соларис” и у СБ “Меркур”, као и у салонима “Данијела Кутић” и Јелица Шљивић и у козметичким салонима “Ана наилс”‘ и “Тања”, речено је у Канцеларији за младе општине Врњачка Бања.

Главни циљ овог пројекта је да се заједничким снагама помогне младима, да кроз едукацију и додатна знања повећају своју квалификованост и да им олакшају запошљавање код приватног послодавца тако ће они бити козметичари, фризери, масери, собарице, кувари и бармени. Конкурс за пријављивање заинтересованих за овај пројекат продужен је до попуњавања слободних места.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x