“Фишек” из Варварина део програма “Стижемо са југа”, са новим идејама у нове изазове

У партнерству са Привредном комором Србије и “Смарт колективом”, “Кока Кола ХБЦ” систем покренуо је јединствени програм “Стижемо са југа” којим се подржава развој пословања малих произвођача са југа Србије и путем тог програма ће девет предузетника, међу којима је и “Фишек” из Варварина, једино предузеће са територије Расинског округа које је ушло у овај програм, преко онлајн платформе, али и преко каравана у десет градова јужно од Београда, промовисати своје производе.

Власник “Фишек” патента Жељко Дамњановић истиче да је ова фирма једина са територије Расинског округа испунила све услове које су организатори прописали, тако да је пре десетак дана одржан и први састанак са представницима “Кока Кола ХБЦ” система, “Смарт колектива” и Привредне коморе Србије, као и едукација.

“На састанку нам је објашњено да ћемо кренути са караваном у десет градова јужно од Београда где ће се наши производи промовисати на штандовима и продавати у продавници коју организује “Кока кола ХБЦ” систем. Веома смо презадовољни, велика је част када вас такав гигант одабере међу многим произвођачима апетисана у Србији и надамо се да ће овај програм направити једну узлазну путању, да ћемо промовисати свој производ и да ћемо направити бољи финансијски обрт, што је и циљ у послу”, наводи Дамњановић.

Фирма “Фишек”, чији је власник Слађана Живановић, основана је почетком 2018. године и бави се производњом апетисана и то семенки бундеве, сунцокрета, пистаћа, индијског ораха, кикирикија, као и бруснице и боровнице. Према речима власника патента “Фишек” Жељка Дамњановића у овом предузећу тренутно су запослене две жене, а план је да се у наредном периоду упосле и лица са инвалидитетом.

“Ми смо наш производ патентирали априла месеца прошле године и мислимо да смо јединствени у свету. План је да за наредну годину направимо сарадњу са општином Варвари, конкретно са сектором за пољопривреду и побудимо наше пољопривредне произвођаче да крену да саде бундеву и сунцокрет. Мислимо да је ова моравска земља веома плодна и да ми сами можемо да откупљујемо производе од пољопривредника и сами их овде спремамо у нашој фирми”, најављује Дамњановић.

“Фишек” је иначе старт ап предузеће које је користило субвенције Фонда за развој, добило је и грант од ЕНЕКА Фонда, а Дамњановић истиче добру сарадњу са локалном самоуправом и Националном службом за запошљавање.

“Послао бих поруку свим људима који желе да се баве приватним предузетништвом да стегну петљу и са новим идејама крену у нове изазове, држава је ту да помогне и нама је помогла на реализацији овог пројекта”, поручује власник “Фишек” патента Жељко Дамњановић.

0 0 гласова
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре

1365

COVID-19 - ОПШТИНА ВАРВАРИН

0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x