Пројекат решености Владе и Министарства о оживљавању села

Председница општине Трстеник Милена Турк изразила је задовољство и захвалност Влади Републике Србије и Министарству за бригу о селу што је путем пројекта издвојило значајна средства за куповину кућа и окућница на подручју општине Трстеник.

То је, како каже, карика која је недостајала у оживљавању села и подизању квалитета живота младих који се на овај начин мотивишу да остану у тој средини, да поштено раде и издржавају своје породице.

“Наша општина је издвојила значајна средства у унапређење саобраћајне и комуналне инфраструктуре у селима, издвајамо значајне подстицаје у пољопривреди, у осигурању усева и набавци механизације. Посебну пажњу обраћамо на повећање наталитета, а у оживљавању села и превазилажењу проблема најављен је модел за унапређење организованог превоза на сеоском подручју. Уз решење стамбеног питања, младим и образованим људима дајемо снажну подршку да остану да живе на селу и подижу своју децу и тако ће и даље бити”, поручила је председница општине Трстеник Милена Турк.

Међу добитницима 14 кућа налази се и брачни пар ИТ стручњака из Београда који ће живети у селу Дубље код Трстеника и радиће послове од куће. Овај пројекат је показатељ решености Владе Србије и Министарства за бригу о селу да се на тај начин оживе села и попуне напуштене сеоске куће и да се унапреди живот у њима.

5 1 оцена
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x