Промоција књиге “Приче и прашина около Крчина” 16. јула у Варварину

Промоција књиге “Приче и прашина около Крчина”, завичајног аутора Миодрага Глигоријевића Мигана, биће одржана у петак 16. јула, у Великој сали Општинске библиотеке Варварин, са почетком од 19:30 часова, обавештавају из Општинске библиотеке Варварин.

О књизи ће говорити рецензент, професор у пензији Томислав Ђокић и професор књижевности Миланка Милосављевић Милосављевић, а директор ове установе културе, Горан Ћеличанин истиче да ће уз промоцију књиге бити отворена и пропратна изложба карикатура насталих на колонији карикатуриста “Међедов ћеиф”.

“Миган Глигоријевић је опште познат по претхоној књизи “Чорба од вука” која садржи анегдоте из нашег краја, ова нова књига, коју ћете упознати на промоцији, је књига са шаљивим причама из Крчина и околине Крчина, са познатим ликовима, са правим именима људи око којих су се дешавали неки догађаји”, наводи Ћеличанин и наглашава да је овај програм део културног лета у Варварину, које је иначе и ове године редуковано због актуелне пандемије корона вируса.

Миодраг Глигоријевић Миган родом је из Пајковца, живи у Параћину где је провео и свој радни век у Српској фабрици стакла, а 9 година је био и управник Параћинског позоришта. До сада је написао десетак књига од којих издвајамо наслове “Чорба од вука”, “Приче из Пајковца”, “Приче из Параћина”, “Празни гробови”, а написао је и монодраму “Миленко из Пајковца” која је на редовном репертоару позоришта у Параћину.

5 1 оцена
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x