Промоција књиге “Жив жив” Наташе Ђинђић – Станковић 28. маја у Варварину

У уторак 28. маја, у Малој сали Општинске бибилиотеке Варварин са почетком од 19 часова, у оквиру програма обележавања двадесет година од бомбардовања варваринског моста, биће одржана промоција књиге “Жив жив” Наташе Ђинђић – Станковић.

Промоција ове књиге одржана је половином децембра месеца прошле године у Београду, а сада ће своју промоцију доживети и у Варварину, родном месту ауторке која је у својој књизи описала темнићка поља и винограде, Каленићку реку и Велику Мораву.

“Деветнаест их беше… Не осетисмо зрачења њихових срца и не чусмо лепете њихових крила док су долетале и све нас изненадише… Сунце у трену заклонише… и све у трену стаде… Заустави се Морава, пчеле у лету, укочише се цветови булки по пољима пшенице, однекуд замирисаше босиљак и тамјан… И поче да пада то страшно зрневље по мосту што их то сабласно јато донесе… чух како мост над Моравом зајеча, пропе се… а на мосту, Петле, роде, Адамово младунче… Моста више не беше… Морава га тужна дочека да на њеном дну снове речног јата ослушкује… На месту где је мост био, са обе стране, осташе само поломљена крила моста који је већ на дну реке почивао…”

Иако се назире крај књизи овом овом страхотом, књига слави живот, његове радости и лепоте, слави љубав према другом, слави захвалност за свако добро, слави наду у боље сутра. То најбоље илуструје модификована ономатопеја ЖИВ ЖИВ.

О књизи ће говорити ауторка Наташа Ђинђић – Станковић, професор српског језика и књижевности Зорица Дамњановић и политиколог Братислав Ташић.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x