Промоција књиге Живадина Јовановића “1244 – кључ мира у Европи” у петак у Крушевцу

Промоција књиге “1244 – кључ мира у Европи” аутора Живадина Јовановића, председника Београдског форума за свет равноправних и некадашњег министра иностраних послова Савезне Републике Југославије (СРЈ), биће одржана у петак 5. јула, у просторијама Градског одбора Социјалистичке партије Србије (СПС) Крушевац, са почетком од 18:30.

О књизи ће, поред аутора, говорити и проф. др Слободан Рељић, проф. др Павле Бубања и председник Градског одбора СПС Крушевац Владимир Тасић.

Књига “1244 – кључ мира у Европи” је збирка текстова интервјуа, чланака и изјава за штампу аутора, поводом Косова и Метохије, објављених током протекле две деценије. Преузимани су из отворених дневних билтена Савезног министарства за иностране послове, из медија у Србији и из личне архиве аутора. Редослед је хронолошки, од старијих ка новијим, изузев прва два текста који одражавају погледе аутора о актуелним питањима везаним за основну тему.

Подељени су у пет поглавља – Време тероризма, Време агресије, Време илузија, Време за отрежњење и Прилози. Ова подела је условна утолико што процеси ретко имају дефинисана времена трајања и најчешће се преклапају. Свако поглавље почиње текстом којим се подсећа на важније одлике односног периода и најављује основни садржај поглавља…

0 0 гласова
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x