Прослава социјалиста у Трстенику; СПС партија континуитета

У ресторану “Клуб” у Трстенику, у присуству потпредседника Социјалистичке партије Србије (СПС) проф. др Предрага Ј. Марковића и директора Управе за сарадњу са црквама и верским заједницама Милете Радојевића, организована је прослава Општинског одбора ове партије.

Председник трстеничких социјалиста Радомир Милуновић обративши се окупљенима подсетио је да СПС постоји већ 29 година, да је опстао и да траје и даље и истакао да ће одбор у Трстенику поводом од ове године сваке наредне у јуну организовати овакве прославе са циљем окупљања и дружења социјалиста.

Члан Главног одбора СПС Зоран Баки Анђелковић пожелео је социјалистима Трстеника да у наредном периоду остварују још боље резултате и изразио задовољство великим бројем младих људи који су били присутни у сали ресторана “Клуб”.

Он је оценио и да не вреди правити путеве и градити бољу инфраструктуру ако млади не формирају породице и нема више деце, јер Србија може опстати само са бољом демографском сликом.

“Данас ће бити једни на власти, сутра други, али ако нас не буде довољно онда није ни важно ко је на власти. Нас треба да буде много више да би смо били довољно јаки и зато желим да општина Трстеник буде као што је била пре тридесетак година, да има двадесетак хиљада запослених и да млади долазе у Трстеник, а не да одлазе, да овде остану, да овде живе и да овде праве своју будућност и да нас буде више”, поручио је Анђелковић.

Проф. др Предраг Ј. Марковић истакао је да је СПС партија другова, али и партија континуитета. “Оно што не може ни једна друга партија, једина партија која може да каже “мој деда, мој отац, ја, смо на истом политичком путу”, јел има нека друга партија која може то исто да каже? Нема”, поручио је проф. др Марковић и установио да не постоји ни једна политичка идеологија која је дужа у Србији од социјалистичке.

“Многе ствари могу да се замере Социјалистичкој партији и њеној дугој историји, али Социјалистичка партија никад није издала земљу”, рекао је проф. др Марковић подсетивши на речи председника партије Ивице Дачића додавши да је “то социјализам, слобода, правда и Србија”.

Прослави трстеничких социјалиста присуствовали су и председник општине Трстеник Александар Ћирић, заменик председника општине Љубиша Марковић и председник Скупштине Герасим Атанасковић, као и коалициони партнери у Скупштини општине Трстеник из Српске напредне странке (СНС), Јединствене Србије (ЈС), Партије уједињених пензионера Србије (ПУПС), Покрета обнове Краљевине Србије (ПОКС) и Групе грађана “Трстеник пре свега”.

Присутни су били и председник Окружног одбора СПС Расинског округа Синиша Максимовић, председник Градског одбора СПС Крушевац Владимир Тасић, председник ОО СПС Варварин Драгољуб Станојевић и секретар ИО ОО СПС Варварин Братислав Ташић, председници одбора из Александровца, Бруса, Краљева, као и директори Јавних предузећа и установа са територије општине Трстеник.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x