Јелена Вујић Обрадовић у посети Вашингтону; “Жупска венера” у Конгресној библиотеци САД

Службена делегација Народне скупштине Републике Србије, коју чини пет жена народних посланица међу којима је и народна посланица и председница Општинског одбора Јединствене Србије (ЈС) у Александровцу Јелена Вујић Обрадовић, протеклих дана одржала је низ састанака у Вашингтону (САД) где је у Конгресној библиотеци САД представљено деловање жена у политичком животу Републике Србије.

Народна посланица Јелена Вујић Обрадовић приликом посете Конгресној библиотеци САД поклонила је фигуру жупске венере, “Ledi of Aleksandrovac”, поклон Завичајног музеја Жупе и потписану књигу директора овог музеја Ивана Брборића, док је Сенату Сједињених Америчких Држава поклоњена икона Цара Лазара, рад жупског уметника Зорана Благојевића Жеке.

Према њеним речима, током састанака у Вашингтону стране су се сложиле да жене представљају снагу будућности, породичне вредности и исписују нову историју и бивају, како политички, тако и грађански подржаване.

“Породица је стуб друштва како у Србији, тако и у Америци. Акценат је стављен на успостављању бољих односа Републике Србије и САД-а као и на позивању администрације САД-а да на међународном плану, као велика сила, утиче на све чланице на поштовање Резолуције 1244, на укидање такси на српску робу коју су пре седам месеци увеле приштинске власти, представљању Србије као једине стране која поштује очување мира и стабилности у региону и наставак мирног дијалога Београда и Приштине, уз поштовање међународног права”, издваја Јелена Вујић Обрадовић и наглашава да је позив упућен америчким предузетницима и привредницима да посете Србију ради успостављања бољих и квалитетнијих односа на политичком плану и привредној сарадњи.

“Програм ЈС, Брошура ЈС, значка грб Србије, представљени су на свим значајним састанцима. Велико поштовање изражено је 2017. године присуством председника Скупштине града Јагодина и ЈС Драгана Марковића Палме на инаугурацији председника САД Доналда Трампа и обраћањем на Интернационалном балу побратимљених градова”, оцењује народна посланица Јелена Вујић Обрадовић.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x