Прва лиценца за врњачки “Аутопревоз”

Јавно предузеће “Нови Аутопревоз” испунио је више услова од којих је власништво над Аутобуском станицом било најважније. Тако је ова Аутобуска станица 11. јануара ове године добила лиценцу као прва станица у Србији за пружање станичних услуга.

Директор овог врњачког предузећа Иван Дуњић каже да је општина била власник станице и да је у кратком року власништво пренела на ЈП “Нови Аутопревоз” и наглашава да су овом лиценцом успели да обезбеде сигуран годишњи приход од 28 милиона динара, а за запослене сигурна радна места и егзистенцију.

“Министарство саобраћаја нам је предложило да извршимо нову категоризацију о чему ће одлучивати Привредна комора у Београду, па ће на основу остварених бодова приликом категоризације формирати цену за наплату уласка аутобуса, односно перонизацију. ЈП “Нови Аутопревоз” је основано 2013. године, до пре девет месеци пословали смо с губитком, а од марта 2016. године ситуацију смо променили, измирили смо дуговања за плате, као и струју у износу од три милиона динара, а станица је била у катастрофалном стању, док смо имали и доста проблема с Паркинг сервисом”, подсећа Дуњић.

Он истиче да је, у односу на прошлу годину, остварен приход од 32 одсто, Аутобуска станица 11 одсто, Паркинг сервис 22 одсто и туристички возић 28 одсто, што је омогућило аплицирање за лиценцу коју су и добили.

“У плану за ову годину имамо реновирање Аутобуске станице, потпуну реконструкцију тоалета и туристичког возића, пословне просторије из управне зграде преселићемо на Аутобуску станицу, у међувремену ћемо отворити мењачницу, а поставићемо и банкомат, док ћемо наш ресторан издати великом трговинском ланцу”, најављује директор ЈП “Нови Аутопревоз” Ивањ Дуњић.

Аутобуска станица у Врњачкој Бањи има 14 постављених камера за видео надзор, савремени систем обавештавања путника, као и око 3.000 метара комфорног пословног простора. Перони се лепо одржавају, постављене су нове канте за отпад и опушке, док се у току дана бележи око 200 полазака са око 900 путника. Добијена лиценца за пружање станичних услуга представља велики успех, како за предузеће тако и за општину Врњачка Бања.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x