Првог дана нове године три бебе рођене у крушевачком породилишту

Традиционално, првог дана Нове године, представник града Крушевца обилази прворођену бебу у крушевачком породилишту и дарује је новчаним средствима. Ове године, одлуком Фонда за популациону политику, укупно планирани износ од 100.000 динара, поделиле су све бебе рођене 1. јануара.

Поклон честитке за три прворођене бебе уручила је градоначелник Крушевца Јасмина Палуровић, нагласивши да је то једна од бројних мера града Крушевца у циљу поспешивања наталитета и подршке породицама. Она је мамама и бебама упутила најлепше жеље за Нову годину, а Служби гинекологије и акушерства пожелела “што више посла”.

На честиткама се захвалила најпре Кристина Попадић из Крушевца, мама прворођене девојчице Александре, која је на свет дошла у 02.46. Она код куће већ има сестру која је, према речима маме, жељно ишчекује. Друга беба је дечак, рођен у 04.10, син првенац Сандре Матић из села Станци, а трећа беба, девојчица рођена јуче у 08.25  је пето дете 22.годишње Санеле Тахир из Трстеника.

Иначе, током 2017. године у крушевачком породилишту рођене су 1.602 бебе, што је незнатно мање у односу на 2016. годину, а данашњем обиласку присуствовале су и заменик градоначелника Крушевца Весна Лазаревић, директорка Опште болнице др Весна Стевић Гајић и народни посланик др Драгана Баришић.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x