Пуштање у рад високонапонског 110-киловолтног подземног кабловског вода и отварање ТС “Крушевац 3”

Поводом завршетка радова на енергетском каблу А.Д. “Електромрежа Србије” и пуштања у рад трафостанице “Крушевац 3” –  ЈП “Електропривреда Србије” Крушевац, чија изградња је почела деведесетих година, посетили су директорка ЕМС-а Јелена Матејић и директор ЕПС-а Милорад Грчић са сарадницима.

Доградња је настављена тек 2016. године и то у две фазе. Прва фаза је обухватала реконструкцију и доградњу постројења 10 Кv, а друга доградњу и опремање постројења 110 Кv и изградњу 10 Кv кабловских водова, укупне дужине око 20 км, подсетио је директор ЕПС-а Милорад Грчић. Укупна вредност изведених радова и уграђене опреме је 140 милиона динара. У ТС је уграђена савремена опрема, систем даљинског надзора и управљања, инсталиран видео надзор и контрола уласка, а повећана је и инсталисана снага трафостанице.

ТС “Крушевац 3” се напаја новоизграђеним 110 Кv кабловским водом из ТС Крушевац 1, што је први 110 Кv кабловски вод који је изграђен ван конзумног подручја града Београда, истакла је директор ЕМС-а Јелена Матејић. Вредност овог пројекта који је реализовао ЕМС износи 400 милиона динара. Реч је о савременом и софистицираном техничко-технолошком решењу идеалном за примену у градским и густо насељеним зонама.

Значај овог пројекта је и у повећаној поузданости напајања читавог града Крушевца, али и омогућавању прикључења нових купаца на подручју центра града, али и југоисточном делу, где је већ формирана нова стамбено-пословна зона, уз већ постојеће погоне фабрике “Кромберг&Шуберт”.

Градоначелница крушевца Јасмина Палуровић захвалила се присутним представницима ЕПС-а и ЕМС-а на окончању овог изузетно великог и значајног пројекта за Град Крушевац, а посебно за даљи привредни развој и привлачење нових инвеститора. Такође, нагласила је изузетно добру сарадњу са Владом Републике Србије и надлежним Министарствима, са чијом подршком и помоћи су реализовани многи капитални пројекти за град Крушевац.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x