Амбуланта у Каонику пример добре сарадње и партнерства Дома здравља Крушевац и мештана Каоника

У Каонику је данас отворена реконструисана амбуланта крушевачког Дома здравља. У овој амбуланти се лечи око 2.500 пацијената из овог краја, а отварању је присуствовао и градоначелник Крушевца Драги Несторовић.

Амбуланта у Каонику пример је добре сарадње и партнерства Дома здравља и мештана села Каоник. Удруженим средствима и радом и заједничким снагама успели су да обнове Амбуланту која је била у руинираном стању и тако обезбеде боље услове за преглед пацијената. Мештани су у реконструкцију зграде уложили око 180.000 динара (100.000 за ПВЦ столарију, 30.000 иберцуг и 50.000 потпорни зид и плато испред амбуланте за које је обезбеђен и материјал).

Директор крушевачког Дома здравља Марина Костић нагласила је да је Дом здравља издвојио средства за унутрашње уређење у виду гипсаних радова, кречења, подова, мокрог чвора.

У амбуланти ради лекар, медицинска сестра и спремачица, а радно време је од 07:00 до 14:30. Дежурства су током викенда организована у Великом Шиљеговцу.

Према речима представника Месне заједнице, оно што предстоји је асфалтирање паркинга испред Амбуланте, постављање ограде, сређивање зелене површине, а из оквира здравствених услуга враћање стоматолошке ординације која би требало да ради један до два пута недељно.

крушевац.рс

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x