Радни састанак Удружења чланица “Зелене листе Србије”

У организацији Еколошког покрета “Моравски орашак” у Трстенику је уприличен сусрет Организација чланица Савеза еколошких удружења “Зелена листа Србије”. Према речима председнице Удружења еколошког покрета “Моравски орашак” Гордане Родић, посета је започела обиласком еко школе “Раде Додић” у Милутовцу и пригодном изложбом поводом Дана планете земље, а гости су у дворишту ове школе заједнички засадили дрво пријатељства.

“Поновно виђење чланица “Зелене листе Србије” у Трстенику произвело је прелепо дружење, препуно шала и доброг расположења, док је централни део тродневног програма био интерактивни панел посвећен Регионалној еколошкој депонији”, каже Гордана Родић и додаје да су се у сали Народног универзитета 21. априла окупили представници и представнице локалних самоуправа, потписници споразума о заједничкој изградњи Регионалне депоније за општине Краљево, Врњачка Бања, Трстеник, Рашка и Параћин, а одржан је и радни састанак чланица Удружења “Зелена листа Србије” и партнера на пројекту “CSOnnect”.

“Разговарали смо о даљим активностима и искуствима у реализацији локалних акција, док су на крају посете наши гости и гошће обишли манастир Љубостињу и водозахват у Прњавору у његовој непосредној близини. На лицу места спровели су малу еко акцију када су из Љубостињске речице извукли одбачене гуме”, истиче председница Удружења еколошког покрета “Моравски Орашак” Гордана Родић и наглашава да је интерактивна панел дискусија и сусрет “Зелене листе Србије” реализован уз подршку програма “CSOnnect” који спроводи Регионални центар за животну средину који финансира Шведска Агенција за међународни развој и сарадњу (SIDA) са корисником “Ириг мој град” и још 5 особа.

0 0 гласова
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x