Радосављевићи добили бесповратна средства за куповину куће на селу

Млади брачни пар, Јелена и Лазар Радосављевић добиће свој кров над главом, кућу са окућницом у Селу Варварин, а захваљујући Влади Републике Србије и Министарству за бригу о селу. Тројни уговор са ресорним министарством потписала је заменица председника Скупштине општине Варварин Јелена Весић, након чега је позвала све младе брачне парове да прате конкурсе и да, уз подршку државе, реше своје стамбено питање.

“Велику захвалност упућујемо Влади Републике Србије и Министарству за бригу о селу на томе што су покренули овај пројекат који је изузетно значајан за младе брачне парове који не могу сами да се осамостале, а такође је значајан и са демографског аспекта јер села све више и више одумиру, тако да је добро што се млади брачни парови насељавају у села и тиме потпомажу развој сеоских средина”, рекла нам је Јелена Весић, заменица председника Скупштине општине.

Радосављевићи су до сада живели у једном великом заједничком домаћинству у Обрежу, обоје су запослени, имају сина, али планирају и проширење породице, тако да су кроз овај програм Министарства за бригу о селу решили велики стамбени проблем, али решили и да не оду у град, већ да живот наставе у сеоској средини.

“Овај програм је веома значајан за нас зато што нам је помогао да се супруга и ја осамосталимо. Пуно нас је у заједници, велика је породица, пуно нас живи у кући у Обрежу и имамо мало простора, а планирамо и да проширимо породицу, за сад имамо једног сина и не планирамо да стајемо на томе”, истиче Лазар Радосављевић и додаје да је оно што следи реновирање и усељење у ново домаћинство у Селу Варварин.

5 2 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x