МУП се бори против криминала, али мора и да се бори против лажних вести које шире политичари и њихови медији

Министарство унутрашњих послова се бори против криминала, али мора и да се бори против лажних вести које шире политичари и њихови медији, саопштио је МУП.

Из Министарства истичу да у броју промена пребивалишта и боравишта у Београду нема великих одступања у односу на претходне године и додају да у прилог томе сведоче подаци да је укупан број пријава пребивалишта и боравишта од 1. јануара до 20. маја 2021. године износио 28.245 лица старијих од 16 година, а да је у истом периоду 2019. било 27.940, а 2018. године 28.621 пријава пребивалишта и боравишта лица исте старосне структуре. (Подаци из 2020. нису узети у обзир, имајући у виду ситуацију да је пандемија корона вируса успорила миграције.)

У саопштењу се истиче и да је највећи број промена места пребивалишта или боравишта у првих пет месеци ове године, било везано за промену адресе на територији исте београдске општине, наиме 13.180 промена се односило на промену адресе на територији исте општине.

“У оквиру града Београда, у истом периоду, са једне општине на другу преселило се 9.877 људи, а највећи број новопријављених било је у општинама Звездара, Вождовац, Земун, Нови Београд, нешто више од 1.000 људи по општини”, објашњавају из МУП-а и додају да је знатно мањи број грађана гравитирао ка приградским и централним градским општинама.

У Београд се из осталих делова Србије, углавном студенти и радници, и из иностранства доселило 4.840 људи, а регистровано је 5.188 промена адресе пребивалишта или боравишта, што јасно указује да су појединци неколико пута мењали адресу.

“Статистика је више него прецизна, а ово није први пут да опозиција, тумачећи податке тенденциозно и са јасном намером, покушава да наметне јавности инсинуације да је природна миграција становништва заправо “вештачко досељавање грађана” и “пљачка грађана на изборима”. Тражимо од политичара као и њихових медија да не шире лажне вести и да због политичких циљева не приказују нашу земљу у лошем светлу”, закључује се у саопштењу Министарства унутрашњих послова.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x