Радови на Моравском коридору напредују према плану, деоница Макрешане – Кошеви готова до краја октобра

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре у Влади Републике Србије Горан Весић обишао је радове на изградњи нове деонице Моравског коридора, од Макрешана до Кошева, која ће бити завршена до краја октобра. Весић је том приликом рекао да ће на тај начин Крушевац бити повезан на ауто-пут, додавши да је завршено шест километара леве траке нове деонице, која је укупно дуга десет километара и да је саобраћај преусмерен на тај полупрофил, а да ће се сада радити десна трака.

Он је навео да ће Моравски коридор бити дуг укупно 110 километара и да ће спајати ауто-путеве “Милош Велики” и Београд–Ниш, односно две петље – Прељина и Појате. Министар је најавио да ће наредних дана бити потписан уговор за обилазницу око Крагујевца, у дужини од 21 километар, додавши да предстоји и изградња ауто-пута „Вожд Карађорђе“, чији ће идејни пројекат бити завршен до краја године.

Весић је указао на то да ће и ова саобраћајница повезати два ауто-пута – Београд-Ниш и „Милош Велики“ тако да ће читава Шумадија бити премрежена брзим путевима и ауто-путевима. Он је подсетио на то да је Влада Србије недавно усвојила одлуку о изради урбанистичког плана за изградњу пруге Сталаћ–Краљево, а касније и Краљево–Рудница, којом ће се ићи 120 километара на час, тако да становници тог краја неће имати само добре путеве, већ и брзу пругу.

Државни секретар Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Михајло Мишић истакао је да радови на Моравском коридору напредују према плану и да радници раде упркос врућини, као и да се нарочито обраћа пажња на њихову заштиту. “Сви имају комплетну заштитну опрему, обезбеђени су одговарајућим количинама напитака, имају све што је потребно да би безбедно могли да изводе радове и по оваквим условима”, нагласио је Мишић и додао да се ради у две смене и до касно ноћу.

Директор ЈП “Коридори Србије” Александар Антић истакао је да ће Моравски коридор донети и неколико нових индустријских зона у овај крај, додавши да ће то предузеће оставити локалним самоуправама и објекте изграђене за потребе изградње ауто-пута, који могу бити нове индустријске зоне. Према његовим речима, једна таква зона ће бити у Ћићевцу где постоји приближно 20 хектара који су били у функцији изградње ауто-пута, друга у околини Крушевца површине готово 28 хектара, а трећа у Адранима код Краљева.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x