Радови на “Сектору 2” Моравског коридора напредују по плану

Директор Коридора Србије Александар Антић са сарадницима, председница општине Трстеник Милена Турк, помоћник председнице Радомир Милуновић, директор ЈП “Уређење грађевинског земљишта” Милан Стојић и представници извођача радова обишли су радове на “Сектору 2” Моравског коридора у трстеничкој општини.

После обиласка терена председница општине Трстеник Милена Турк приредила је пријем у свом кабинету, где се затим разговарало о динамици радова и даљим плановима.

“Ово је била значајна посета директора Коридора Србије Александра Антића и његових сарадника, констатовали смо на терену да радови напредују према плану, а бавили смо се и питањем водоснабдевања насељеног места Богдање где је у последња два месеца због радова дошло до пада нивоа воде. Брзом  нтервенцијом Коридора Србија и извођача радова на терену решен је проблем. Ми смо Коридорима Србије упутили неке од захтева који се односе на унапређење инфраструктуре, о изградњи постројења за прераду отпадних вода и о свим инфраструктурним пројектима који се тичу аутопута и функционисању живота наших грађана. Захваљујем се господину Антићу на разумевању и успешној сарадњи, као и на доброј вољи да заједнички решавамо проблеме и да реализујемо успешно и овај пројекат, који је виталан за нашу општину”, изјавила је Милена Турк, председница општине Трстеник.

Моравски коридор је један од најзначајнијих инфраструктурних пројеката у дужини од 112 километара, који ће значајно учествовати у животу преко половине милиона људи на овим подручјима.

“У овом тренутку имамо отворене радове и отворену трасу у дужини од 90 километара, радимо велики број објеката. Ускоро ћемо пустити у саобраћај аутопут од Појата до Крушевца, где су радови у завршној фази. Овде у трстеничкој општини, пре свега, се ради на објектима, на овој траси налазе се три моста преко Западне Мораве и радови су у току, а исто тако се раде и хидротехнички радови на заштити речних токова, јер знамо да су биле велике поплаве које су угрозиле насеља и имовину грађана. Аутопут ће на ово подручје довести инвеститоре, отвараће се нова радна места и подићи ће се квалитет живота грађана. Захваљујем се општини Трстеник на великој подршци коју смо до сада имали у разним областима рада, а наша сарадња ће и даље бити успешна”, рекао је приликом обиласка радова на “Сектору 2” Моравског коридора у трстеничкој општини директор Коридора Србије Александар Антић.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x