Грађевински радови у општини Трстеник напредују према плану

Упркос врућини и отежаним условима за рад грађевинска сезона на подручју трстеничке општине напредује планираном динамиком па је тако у Риђевштици асфалтирана деоница пута у дужини од 500 метара, за шта је општина Трстеник из свог буџета издвојила 4,7 милиона динара кроз акциони план за укључивање грађана у процес доношења одлука о трошењу средстава прикупљених по основу пореза на имовину.

Кроз овај акциони план локална самоуправа финансира пројекте преко акције “Да се ради и гради и гради по твом” па је тим поводом, према речима председнице општине Трстеник Милене Турк, потписано 11 уговора за предложене пројекте, а у ове намене опредељено је три милиона динара.

У току су и радови на дубинском чишћењу два инфилтрациона и једног таложног језера на изворишту “Звездан” са кога се водом снабдевају грађани општине Трстеник, а финансијска средства у износу од 19,5 милиона динара обезбедила је општина Трстеник из свог буџета, на име субвенција које општина даје ЈКСП “Комстан”.

У току је и реконструкција деонице пута од Стопање према Тоболцу у дужини од 800 метара, а вредност ове инвестиције, коју је обезбедило Министарство привреде Републике Србије, износи 12,5 милиона динара. Исто тако су у току и радови на реконструкцији деонице пута Почековина – Тоболац у дужини од 600 метара, а вредност ове инвестиције је 5.200,000 динара и финансира се из буџета општине Трстеник.

Министарство привреде је исто тако обезбедило средства за реконструкцију улице Књегиње Милице где су постављени тротоари и нов асфалт у дужини од 450 метара, а вредност ових радова износи 12,5 милиона динара.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x