Расписана три Јавна позива из програма мера активне политике запошљавања

Општина Варварин и Национална служба за запошљавање – Филијала Крушевац, расписале су три Јавна позива из програма мера активне политике запошљавања. Конкурси су расписани на основу споразума и у складу са Локалним акционим планом запошљавања (ЛАПЗ), а за ове намене издвојено је укупно 18 милиона динара.

Расписани су Јавни позив послодавцима за доделу субвенције за запошљавање незапослених лица из категорије теже запошљивих у 2023. години, Јавни позив незапосленима за доделу субвенције за самозапошљавање у 2023. години, као и Јавни конкурс за организовање спровођења јавних радова на којима се ангажују незапослена лица у 2023. години.

Укупна средства обезбеђена за реализацију ове три мере из ЛАПЗ у 2023. години износе 18.000.000,00 динара, од тога из буџета Општине Варварин 6.000.000,00 динара.

Текстове позива, са детаљним упутствима и критеријумима, као и обрасце пријаве и захтева могуће је преузети на интернет презентацијама НСЗ – www.nsz.gov.rs и Општине Варварин – www.varvarin.ls.gov.rs. Додатне информације могу се добити у организационој јединици Националне службе за запошљавање – Филијала Крушевац.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

1 Коментар
стари
нови Највише гласова
Повратне информације
Прикажи све коментаре
Dunja
Dunja
10 месеци раније

Treba vise ovakvih javnih poziva za poslodavce za dodelu subvencije za zaposljavanje nezaposlenih lica. Tako ce sve manje biti nezaposlenih gradjana na na ovim skupovima, treba isto tako obezbediti preciscene nobelove vode za sve prisutne koja je preko potrebna nasem organizmu da se okrepe na ovim vecim guzvama.

1
0
Ваш коментар на ову вест?x