Реализација пројекта “3хП ИДЕ, Прихвати изазов, Посади дрво, Позови екипу” у Ћићевцу

Неформална група младих из Ћићевца, оформљена ради подизања свести о екологији у својој локалној заједници, спроводи пројекат “3хП ИДЕ, Прихвати изазвов, Посади дрво, Позови екипу”. У недељу, 25. октобра 2020. године од 10:30, је испред инклузивне куће за децу у Ћићевцу организована улична акција са циљем да се мештани општине Ћићевац упознају са пројектом.

“Мештани су били у могућности да изаберу садницу коју би касније посадили код куће, фотографију посађене саднице објавили на друштвеним мрежама, изазвали десет пријатеља да следе њихов пример и прикључе се акцији. Акција је привукла велику пажњу и мештани су радо долазили са пријатељима по саднице. Наиме, свима се допала акција и идеја младих из Ћићевца, и са одушевљењем су учествовали у акцији”, саопштили су из организације “Еко Ћићевац”.

Од 2000.године до данас, Европска Унија донирала је више од 3,6 милијарди евра Србији. Средства су коришћена за подршку развоја, квалитета живота и реформи у следећим сферама: цивилна заштита, заштита од поплава и помоћ поплављеним подручјима, образовање, повезаност, заштита околине, здравствена заштита и заштита потрошача, култура, владавина права, локални развој, послови и привредни раст, јавна администрација, миграције, управљање јавним средствима, цивилно друштво и медији, социјална инклузија, омладина и спорт. ЕУ подршка је имплементирана кроз сарадњу са Владом Републике Србије. Европска Унија је донирала Србији више развојних средстава него сви други интернационални донатори заједно, подсећају из организације “Еко Ћићевац”.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x